Sunday, 10 April 2011

Bizi like a bee

AkU SuKa SiBuK...tapi tak suka menyibuk...

Lega....hari ni hari Ahad....menandakan tamatlah satu minggu...tamatlah minggu SiBuKku....minggu lepas adalh minggu yang amat meletihkan....Mana taknya....setiap hari selama 5 hari trkejar2 nk smpai cpt ke sek...sbb aku bertgs minggu tu....di sek perlu kendalikn perhimpunan pagi....tgk kwsn....tgk murid sakit....siapkn laporan contact time...dan sgala yg sewaktu dengannya....Sbg SU HEM...aku perlu menyiapkan papan kenyataan HEM, fail prog hem, borang itu dan ini....smua dlm masa seminggu....gara2 lwtn JPN....pegi sek kul 7.15 pagi...balik kul 2. Pegi blk ke sek kul3.30 ptg dn balik kul 6 ptg....waduhhhh.....letih skali....tp...AkU SuKa dengan kerjaku....kenapa....kerana kepuasan yg x trhingga apabila melihat hasilnya....AkU SuKa SiBuK sbb kesibukan membuatkn aku begitu menghargai masa... menghargai keluarga...menghargai sahabat....keluarga yg memahami dan sahabat yg sudi berkongsi tenaga dan idea...kesibukan dpt menghindarkan aku dr menyibuk....menyibuk kpd perkara yg tak kena mengena dgn ku...jg dpt bekerja dgn kwn2 yg juga tidak suka menyibuk....tapi suka bekerja....Syukur kehadrat Allah kerana memberikan ku keupayaan utk melaksanakan sgala t.jwb yg diamanahkan....

Sunday, 3 April 2011

AkU SuKa JaDi Ce'egu....

Kalau mengajar d luar kelas....dengan melalui pengalaman sendiri....murid lebih faham dan seronok belajar. Walaupun hanya lawatan d dalam daerah (Bandar DiRaja Kuala Kangsar). Bukan murid saja suka....ce'egu2nya pun suka.....Inilah murid2 kesayanganku d SK Padang Asam...juga sahabat2 susah senang...Mazlinda, Jamilah, Fazlina, Amizan dan Rogayah....miss uuuuu.....


Hari yang dinanti2 oleh kerabat ce'egu....'HaRi GuRu'...hari ni kami dirai...bukan sebagai raja...tapi sebagai rakan sepermainan...hehe...Pada hari ini...taring2 dan kuku2 ce'egu disimpan....muka berseri2 dengan senyuman.....masa nilah nak lepaskan tensyen.....wah....ramai penyokong ce'egu Latifah tu....goooooollllll


haha.....main netball pula....tengoklah post ce'egu2 tu....memang suka lah jadi ce'egu ni....siapa kata jadi ce'egu membebankan....semua tu bergantung pada diri kita....untuk mencorakkan karier kita.....

Aku jua suka pada ce'egu2 yg telah mengajarku....Cikgu Rohani (tadika), cikgu Noriah(sek rendah),cikgu Mariam(men ren), Cikgu Soleman(form 5)dan cikgu Aisyah (form 6).....
Semoga Allah memberkati kalian....

AkU SuKa MaSiH AdA MaK & AbAh


Abah kesayanganku....Abd.Latiff b. Ibrahim...Masih sihat dan gagah walaupun sudah berumur 76 tahun....mungkin masa mudanya ...dia suka bersukan....dan bila dah bersara....suka berkebun. Terima kasih abah....kerana telah banyak berkorban membesarkan aku....


Ini pula bonda kesayanganku....Masitah bt Mohd.Thalji....Aku kagum dengan keanggunannya walaupun telah menjamah usia 66 tahun..Masih sihat dan aktif....keaktifannya mengalahkan aku....dia seorang yang sentiasa bersemangat dan bersungguh2 apabila ingin mencapai sesuatu....salute mak....

AkU SuKa KeLuArGaKu.....

Aku suka keluargaku......saaaaaaaayang mereka...tanpa mereka...siapalah aku...

Yang hensem tu...suami kesayanganku.....Pak su Zaid (nama glamournya). Sebelahnya anak yg sulung...Siti Atiqah (kak long), yg kedua... Siti Aqilah (kak ngah), ketiga..Siti Afiqah, keempat...Siti Adibah dan yg bongsu...Siti Aisyah Adnin. Semuanya princess kan....Cantik tak....hehe...Bagiku my princess n my hubby adalah segalanya....mereka sentiasa cantik di hatiku....Apa sj aktiviti kami akan sentiasa lakukan bersama....Jika tiada salah sorang...rasa bagai x sempurna....kerana kami saling melengkapi dan saling memerlukan.....bila semua ada bersama....riuh rendah....happening skali....luv u lah....


Aku suka cuba-cuba...

Hari ni baru nak cuba2 create blog....blajar dari anak2ku Diba dn Iqa....(T.aceh...diba n iqa).Banyak yg ingin dikongsi di sini...Insy...aku akan cuba masukkan sikit2....utk mengisi masa2 terluangku......trutama bila ank2 jauh.....masa yg sunyi mmg sesuai meluahkan ilham..(kata org lah...)